Een jaar oude
amateur toneelvereniging
uit Sint Jansteen
Zeeuws-Vlaanderen

 

Olivia's Beste Vrienden

Komische thriller van John Patrick
Regie: Annie Coppieters

Korte inhoud
"Als je blijft geloven in het goede van de mensen dan kun je het kwade overwinnen.'' Dit zou een preek van de dorpspastoor kunnen zijn. Toch kun je de kern van dit toneelstuk niet beter en beknopter weergeven.

Drie aan lager wal geraakte figuren, twee mannen en een jonge vrouw, besluiten Olivia's verwaarloosde huisje als uitvalsbasis te gebruiken voor hun misdadige acties. Ze doen alsof ze vriendschap met haar sluiten en gaan zelfs zover Olivia een verzekering op haar leven te laten afsluiten om vervolgens moordplannen te beramen. Olivia's onverwoestbare vertrouwen en de onbaatzuchtige vriendschap staat in schril contrast met de meedogenloze boeven.

Rolverdeling:

Christiane Mac Taggart Christiane Mac Taggart als Olivia, voddenvrouw
"Kijk eens even in dat vat daar liefje. Daar staat een blikje waar op staat 'Prins Albert Tabak'. Awel, daar zit suiker in."

Dominique de Witte Dominique de Witte als Gloria, verkoopster 'Paris France' artikelen
"Het spijt me voor je dat je lelijk bent!"

Luc Vermaelen Luc Vermaelen als Brad, professor chemie
"Het juiste woord is niet 'recept' maar 'formule' en bovendien hoef je niet te bewijzen dat je tot de klasse der naturalia hoort!"

Erwin Vermeulen Erwin Vermeulen als Samuel, zakenman
"Ik stond net onder de douche toen de politie huiszoeking kwam doen. Ik doe de deur open, zo naakt als een aap, en daar stonden die smeerlappen!"

Emmy de Bot Emmy de Bot als Dokter
"Ik heb nog nooit bij iemand zo een ratel in de longen gehoord. U moet zich zo gauw mogelijk laten doorlichten. Over een week zou het wel eens te laat kunnen zijn!"

Paul Sturms Paul Sturms als Joe, rechercheur
"Er was een moord die we niet konden oplossen. Toen bracht Olivia me een revolver, die ze in een vuilnisbak gevonden had, met vingerafdrukken en al!"

 
Film "Olivia's beste vrienden" (uitvoering in Den Dullaert, Hulst 27 januari 2007)

Olivia, proficiat met je verjaardag!

Aankondiging BN/De Stem
Recensie BN/De Stem