Een jaar oude
amateur toneelvereniging
uit Sint Jansteen
Zeeuws-Vlaanderen

Dominique Cambier

Dominique Cambier

Geboren: 1984 in Hulst

Lid sinds: 2000

De eerste rol van Dominique bij Toneel Steen was Betje in Blauw Bloed en Erwtensoep. Haar lievelingsstuk is Kapper aan de Kapstok waarin ze zelf ook een rol had. Zij is de dochter van Ivan de Witte. Dominique heeft net als alle spelende leden enorm veel bewondering voor de mensen van de technische staf. Zij staan nooit in de spotlights maar verzetten wel heel veel werk.

Mijn sterkste punt als acteur: “Ik denk mijn duidelijke stem.”

Mijn zwakste punt als acteur: “Zingen, een musical zou ik graag spelen, maar ik vrees dat niemand dan wil komen luisteren…...”

Dit vind ik het vervelendste aan toneel spelen: “Dat ik zo ver moet rijden om te komen repeteren. Ik zou liever wat dichterbij wonen tijdens het toneelseizoen.”

Deze acteur is mijn voorbeeld: “Iedere acteur die het lef heeft om zichzelf helemaal te geven, zodat hij/zij een overtuigende rol neerzet.”

Dit zal een regisseur mij nooit kunnen laten doen: “Er zijn vast en zeker dingen waarvoor ik de spreekwoordelijke drempel over moet, maar uiteindelijk denk ik dat er weinig tot geen dingen zijn die ik niet zou doen.”

Deze film zal mij altijd bijblijven: “Jesus Christ Superstar” Al een oude flim, maar vanwege de controverse en de prachtige muziek, nog steeds mijn favoriet.

Dit hoop ik de komende jaren te verbeteren/leren: “Stil spel en mijn teksten sneller uit mijn hoofd kennen.”