Een jaar oude
amateur toneelvereniging
uit Sint Jansteen
Zeeuws-Vlaanderen

Sander Compiet

Sander Compiet

Geboren: 1990 in Terneuzen

Lid sinds: 2007

Sander vindt het heerlijk om zich in te leven in een personage en gezamenlijk een stuk in te studeren. Hij is gek op toneel. Op de vraag welke rol tot nu toe zijn favoriet is, kan hij dan ook geen antwoord geven. “Ik kan echt niet kiezen. Maar wat voor mij vaststaat, is dat we met het stuk ‘Per(r)ongeluk’ een nieuwe en goede weg zijn ingeslagen.” Een eerdere rol opnieuw spelen, hoeft voor Sander ook niet. “Ik heb telkens geprobeerd om mijn rollen op het moment van uitvoering zo goed als mogelijk neer te zetten.” Op het verlanglijstje van deze speler staan nog héél veel stukken. “Echt, te veel om op te noemen. Ik voel me nog lang niet uitgespeeld!”

Mijn sterkste punt als acteur: “Geen idee… Vraag het aan het publiek J.”

Mijn zwakste punt als acteur: “Laat het mij weten!”

Dit vind ik het vervelendste aan toneel spelen: “Het veelvuldig verkleden, geklets en andere hinder in de zaal tijdens voorstellingen en de warmte op het podium.”

Deze acteur is mijn voorbeeld: “Ik heb niet één acteur als uitgesproken voorbeeld. Iedere acteur die ik geloof, is een groot voorbeeld voor mij.”

Dit zal een regisseur mij nooit kunnen laten doen: “Ik heb veel over voor toneel, maar mijn hoofd wordt niet kaalgeschoren voor een personage. En ik zal ook niet volledig naakt op een podium staan…”

Dit toneelstuk zal mij altijd bijblijven: “Het stuk ‘Getto’, dat ik gezien heb in Kemzeke. Ik werd enorm geraakt door het verhaal en het magnifieke spel van de acteurs..”

Dit hoop ik de komende jaren te verbeteren/leren: “Ik wil mijn verbeeldingskracht en stemgebruik verder ontwikkelen.”