Een jaar oude
amateur toneelvereniging
uit Sint Jansteen
Zeeuws-Vlaanderen

Annie Coppieters

Annie Coppieters

Geboren: 1943 in Hulst

Lid sinds: 1960-1966 en vanaf 1971

Waarom Annie toneel speelt? “Omdat ik graag op het podium sta en dan iemand anders kan zijn.” Aangezien deze speelster al lang lid is, heeft ze al veel stukken voorbij zien komen. Haar eerste rol was die van een verpleegster in ‘Valstrik voor een man alleen’. Maar haar favoriete stuk is op dit moment ‘Het derde rijk in de vierde wijk’, waarin ze de rol van cafébazin Net speelde. Toch is er een ander personage dat ze het liefst nog eens opnieuw zou vertolken: Kniertje in ‘Op hoop van zegen’. “Ik ben nu ouder, dus ik denk dat ik Kniertje nu beter zou aanvoelen dan toen.” Samen met haar man Julien Coppieters, is Annie de drijvende kracht achter Toneel Steen. Naast acteren, heeft ze ook geregisseerd. Het koppel kreeg dan ook op 14 januari 2012 een lintje uit handen van burgemeester Mulder.

Mijn sterkste punt als actrice: “Ik ben altijd op tijd en ken mijn rol heel snel.”

Mijn zwakste punt als actrice: “Zwakke punten heb ik niet. Grapje hé!”

Deze actrice is mijn voorbeeld: “Ik heb eigenlijk geen voorbeeld actrice. Ik probeer in iedere rol het juiste personage te zijn.”

Dit zal een regisseur mij nooit kunnen laten doen: “Zingen. Maar als het moet, doe ik het wel naakt, daar hoef ik niet bang voor te zijn op mijn leeftijd. Een kaal koppie zou ik niet willen, daar zijn kletskoppen voor. We zijn amateurs: naakt rondlopen en je haar af laten scheren is voor beroepstoneel. Die worden er immers voor betaald.”