Een jaar oude
amateur toneelvereniging
uit Sint Jansteen
Zeeuws-Vlaanderen

Regie: Danni Heylen

Danni Heylen


GEBOREN: 1951REGISSEUSE:
1994 - 1997


Danni Heylen was drie aaneengesloten seizoenen onze vaste regisseuse. Van haar hebben wij heel wat fijne kneepjes van het toneelspel geleerd. Wat ons vooral is bijgebleven is de opmerking "je moet luisteren naar elkaar". Blijkbaar deden we dat voorheen te weinig. We waren vooral met onze eigen rol bezig. En inderdaad als je op het toneel staat en je volgt met gespannen aandacht het hele verhaal dan komt de tekst die je moet zeggen van zelf. Gelukkig kunnen we ook vandaag nog af en toe beroep doen op haar
professionele adviezen.  

Danni studeerde in 1973 af aan het conservatorium van Antwerpen. In 1974 begon ze haar loopbaan als lid van het Reizend Volkstheater. Daar speelde ze een bijzonder uitgebreid repertoire. Op haar lijstje vindt men werk van onder andere Shakespeare, Molière, Tsjechov, O'Neill, Walter van den Broeck, Ayckbourn, Feydeau en Camoletti.

Aan het einde van de jaren 80 leeft heel Vlaanderen en een gedeelte van Nederland mee met de belevenissen van "Pascalleke" in het succesprogramma "FC De Kampioenen" op TV1, waarin ze de cafébazin speelt van de plaatselijke voetbalkantine. Danni waagde het ook op het witte doek onder meer in "Boys" en "Max".