Een jaar oude
amateur toneelvereniging
uit Sint Jansteen
Zeeuws-Vlaanderen

 

KAI MERCKX


GEBOREN: 1991 TE TERNEUZEN

LID SINDS: 2007

     

 

EERSTE ROL:

“PRINS” in “VERGANE GLORIE”.
 

LIEVELINGSROL:

Ik denk dat ik gewoon sowieso elke rol die ik nog zal krijgen leuk zal vinden omdat ik die rol toch eigen moet maken. En als iets van je zelf is, dan is dat leuk!

WENSROL:

“PATER WILLYBRORDUSin “NONNEN EN MIRAKELS
Ook zou ik graag in de toekomst een heel bijdehand persoon willen spelen die op alles een antwoord heeft.

LIEVELINGSSTUK:

DE ZALIGE KERST VAN TREES LAWIJT EN TIST DE STILLE”.
 

WAT VIND JE ER LEUK AAN:

De gezelligheid en ik kan er mijn energie in kwijt.

LEUKSTE HERINNERING:

Het applaus na elke premičre en eigenlijk na elke voorstelling. Dat is heerlijk om te mogen ontvangen. Het is echt een waardering voor maanden hard werken met elkaar om een stuk zo goed mogelijk neer te zetten. En de afterparty’s zijn ook heel erg gezellig!
 

GROTE VOORBEELD:

Mijn oma (SYLVIE MERCKX-WEEMAES, Red.). Ik heb haar nooit zien spelen, maar ik bewonder haar omdat ze al heel lang lid is, en ik hoop ook zo lang lid te blijven.
Paul Groot. Zijn imitaties zijn heel goed, geniaal.
 

GROOTSTE UITDAGING:

Elke keer een rol zo goed, maar ook zo reëel mogelijk neer te zetten. En niet alleen voor het publiek, maar ook voor mezelf want anders heb ik er geen goed gevoel over. Als ik iets doe, dan wil ik dat goed doen!
 

IK DOE HET LIEFST:

Druk. Maar dat komt ook vooral omdat ik op toneel heel veel energie kwijt kan. Tijdens het repeteren probeer ik altijd serieus te zijn, maar als ik eens een keer de slappe lach heb dan is dat niet zomaar te stoppen.
 

WENSEN I.V.M. TONEEL:

Eigenlijk ben ik nog maar pas begonnen met toneelspelen en ik heb nog niet echt wensen. Alles wat ik nu mag spelen vind ik erg leuk om te doen!
 

WAT IK NOG KWIJT WIL:

Ik hoop dat er nog lang veel belangstelling zal zijn voor de vereniging, niet alleen bezoekers maar ook mensen die de kar trekken. En dat het net zo gezellig mag blijven als dat het nu is (maar daar ben ik niet bang voor!)
 

BIJZONDERHEDEN:

Spelend lid.
Schrijft toneelstukjes waarvan “HAWAI HERE WE COME” is uitgegeven bij “TONEELUITGEVERIJ VINK B.V.”.
Heeft een eigen bedrijf:
Kai Merckx audioproducties