Een jaar oude
amateur toneelvereniging
uit Sint Jansteen
Zeeuws-Vlaanderen

Gertie De Boey

Gertie De Boey

Geboren: 1992 in Beveren

Lid sinds: 2008

Gertie was tot haar zestiende overtuigd dat ze naar de toneelacademie wilde, maar haar onzekerheid gooide roet in het eten. “Ik vergeleek mezelf altijd met andere spelers die ik veel beter vond dan mezelf. Daarom heb ik nooit auditie durven doen.” Gelukkig kan ze haar ei nu kwijt bij Toneel Steen. Na het succes van ‘Het Derde Rijk in de Vierde Wijk’, waarin Gertie de rol van de wulpse Stinne vertolkte, laaide de liefde voor toneel weer volledig op. “Ik speelde voor het eerst een rol die totaal het tegenovergestelde was van mijn echte karakter. Dat vond ik zo’n uitdaging!” Haar grootste droom? Meespelen in een musical. “De rol van Rizzo in ‘Grease’ is echt mijn droomrol.”

Mijn sterkste punt als actrice: “Er wordt gezegd dat ik een sprekend gezicht heb op toneel.”

Mijn zwakste punt als actrice: “Ik heb een zachte en kinderlijke stem. Ik moet echt schreeuwen om mezelf verstaanbaar te maken.”

Dit vind ik het vervelendste aan toneel spelen: “Als het publiek anders reageert dan je had verwacht. Bijvoorbeeld wanneer er gelachen wordt tijdens een serieus moment.”

Deze acteur/actrice is mijn voorbeeld: “Emma Watson (Hermelien in de Harry Potter films) en Robin Wright (House Of Cards) vind ik geweldig. Qua acteurs kijk ik enorm op naar Kevin Spacey en Tom Hardy. Die laatste kan een rol overtuigend neerzetten zonder dat hij ook maar een woord zegt.”

Dit zal een regisseur mij nooit kunnen laten doen: “Een seksscene op het podium zou ik enorm gênant vinden.”

Deze film zal mij altijd bijblijven: “Ik ben een echte filmfreak, dus één film kiezen is bijna onmogelijk, maar ‘Interstellar’ heb ik inmiddels een paar keer gezien en nog steeds ben ik onder de indruk na afloop.”

Dit hoop ik de komende jaren te verbeteren/leren: “Ik hoop dat ik met de jaren weet hoe ik duidelijk kan spreken zonder na afloop een schorre keel te hebben.”