Een jaar oude
amateur toneelvereniging
uit Sint Jansteen
Zeeuws-Vlaanderen

Steve Sondag

STROGLES is het woord dat u in de tekening hierboven kunt lezen. Dit is straattaal voor struggle (strijd). In dit geval de strijd om te overleven. Steve Sondag, toen 15 jaar oud, is verantwoordelijk voor deze kleurrijke creatie. Hij is geboren in Lamswaarde. Steve woont doordeweeks in Rotterdam en in de weekenden verblijft hij in Hulst. Hij volgt Havo/Vwo aan het Lyceum voor beeldende vormgeving te Rotterdam. In 2016 hoopt hij examen te kunnen doen.

Op slechts vierjarige leeftijd was Steve al fanatiek bezig met tekenen. Toen hij zeven jaar oud was volgde hij tekenles aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in De Klinge (B). Meester Wim leerde hem verschillende techniekvaardigheden en op deze manier werd Steve's talent ijverig ontwikkeld. Steve is erg dankbaar voor de aanmoedigingen die hij heeft mogen ontvangen van meester Wim.
Steve: ''Ik werd steeds creatiever. Zo begon ik op een gegeven moment mijn naam steeds anders te schrijven en kleurde ik de letters mooi in. Daarnaast heb ik 'Manga'-tekeningen gemaakt en heb ik vaak Picasso en Rembrandt nageschilderd''.
Een aantal jaren geleden was Steve in Rotterdam en bezocht daar een tentoonstelling van de firma Dekk22. Daar kwam Steve in aanraking met graffiti. Steve vertelt: ''Op die tentoonstelling werd ik ervan overtuigd dat ik van kunst mijn beroep wil maken''.
Hij zou in de toekomst graag expressieve houtsculpturen maken met lichteffecten, muziek en veel kleur. Steve heeft als ultieme droom om te verhuizen naar Frankrijk om daar een galerij te openen met allerlei kunstzinnige werken. Waarom Frankrijk? ''De infrastructuur van Frankrijk trekt mij enorm. Ik vind het een prachtig land''.

Steve heeft in het verleden meer opdrachten gekregen. Zo heeft hij voor de burgemeester van Schiedam een kunstwerk gemaakt. Steve: ''Graffiti is voor mij iets mooier maken in plaats van lelijker''. Verder heeft hij voor een bedrijf een logo ontwikkeld en een scène uit het bekende 'Junglebook' geproduceerd in een babykamer. Aan het laatste heeft hij twaalf uur non-stop gewerkt. Steve: ''Als ik voor opdrachtgevers werk is het belangrijk om goed te luisteren, vervolgens schetsen te maken en proberen om de eigen creativiteit op de vrije loop te laten. Dit alles in balans met de wensen van de opdrachtgever''.
Hij is erg perfectionistisch ingesteld en vindt dat hij altijd beter kan. Steve gaat uit van het motto: '100% kunstenaar, 0% commercieel'.

Benieuwd naar andere werken van Steve?
Via deze link komt u terecht op zijn Facebook-pagina:
https://www.facebook.com/pages/Book-a-painter/498278873554202


Terug