Een jaar oude
amateur toneelvereniging
uit Sint Jansteen
Zeeuws-Vlaanderen

Dominique Rombout

De instrumentale begeleiding van het openingslied van Per(r)ongelukis is van Dominique Rombout en Joep Lensen.

Leeftijd: 22 jaar
Woonplaats: Hulst / Tilburg

Het maken van muziek begon bij Dominique eigenlijk allemaal heel klein. Op zijn zestiende verjaardag kreeg hij van zijn vader een gitaar die eerst diende als sierstuk, maar al vlug werd het meer. Nadat de gitaar enkele weken in de hoek van de kamer had gestaan, besloot hij hem op te pakken en te gaan spelen. Al vlug ontdekte Dominique dat hij het steeds leuker vond om te doen en er aanleg voor had. Later is Dominique daarbij gaan zingen en hoopt hij in de toekomst ook met de piano aan de slag te kunnen.
Nu is muziek vooral zijn hobby, maar Dominique heeft zeker ook een professionele ambitie. Dit komt met name omdat mensen het altijd heel erg waarderen als hij aan het musiceren is. Dat geeft veel voldoening en Dominique beleeft er bovenal zelf enorm veel plezier aan.
Op dit moment zit hij in het laatste jaar van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, waar hij studeert voor docent beeldende kunst en vormgever. Dominique is van plan om na deze studie, mocht het financieel lukken, naar de Rock Academie te gaan.

Dominique is lid van het bandje 'Undercover Rhythms'. Over de start van deze band heeft hij tot nog toe niets te klagen. Dominique: ''We krijgen van alle kanten positieve berichten over onze performances. In de toekomst hopen wij natuurlijk vaker in de spotlights te staan, want dat is waar je het uiteindelijk allemaal voor doet. De naam van de band is tot stand gekomen doordat wij nummers 'undercover' speelden en al vlug werden die twee woorden samengevoegd. De naam was nog wat kaal en al vlug volgde het woord 'rhythms', dat slaat op de ritmiek van onze muziek. Zo was ons bandje geboren. Het bandje bestaat nu uit drie leden: Sanne Weemaes (zang), Joep Lensen (zang en gitaar) en ik (zang en gitaar). Aankomend jaar hopen wij het bandje uit te kunnen breiden met een bassist, drummer en toetsenist.''

Dominique haalt zijn inspiratie veelal uit zijn omgeving, soms spontaan, soms is het een zoektocht. Tevens zijn er kunstenaars en musici die tot zijn verbeelding spreken. Een van zijn meest favoriete Sing and Songwriters is John Mayer, qua live performance blijft volgens Dominique Pink Floyd ongeŽvenaard. De muzieksmaak van Dominique kent nauwelijks grenzen: ''En zo hoort het in mijn opzicht ook want muziek is grenzeloos.''
Een aantal jaren geleden heeft hij zelf een nummer geschreven, maar tevens nooit afgemaakt.
Dominique: ''De wens van ons bandje is met de tijd zelf nummers te schrijven dus dan zullen we zelf gaan componeren''.
Een volgende stap die de band kan maken is dat er gewerkt moet worden aan de performance waarbij tevens het muzikale vermogen op een hoger level wordt gebracht.
 


Terug