Een jaar oude
amateur toneelvereniging
uit Sint Jansteen
Zeeuws-Vlaanderen

BN/De Stem - Donderdag 23 december 2010

Een lach en een traan bij nieuw stuk van Camere van RhetoricaSINT JANSTEEN - "In mijn lange toneelcarrière heb ik nog nooit zo'n vrolijke start van de repetities meegemaakt.


Een echtpaar heeft ruzie tijdens repetities van de toneelgroep Sint Jan ten Steene. Foto Mark Neelemans

Bij de meeste spelers rolden de tranen over de wangen bij het lezen van dit stuk."

Regisseur Twan Pollet van de toneelvereniging Camere van Rhetorica Sint Jan ten Steene brengt met zijn gezelschap het komisch stuk 'Maar verlos ons van het kwade' op de planken. "Voor onze spelers is dit stuk op het lijf geschreven", aldus Pollet, die voor het derde jaar de touwtjes in handen heeft. Toch zit er een droevig tintje aan dit stuk. Auteur Juliën Blommaert overleed onverwachts enkele dagen nadat hij het verhaal kant en klaar had aangeleverd. Blommaert stond in de regio vooral bekend als smaakmaker bij vertelavonden. Het spel in drie bedrijven gaat over gewone mensen. Het publiek kan zich spiegelen aan de aangename kantjes maar ook aan de onhebbelijkheden van de personen uit het verhaal. Het gaat ook over (on)genuanceerde uitspraken, over onbaatzuchtigheid, maar ook en vooral over hebzucht en de gevolgen daarvan.

Het spel wordt opgevoerd door twaalf leden van Sint Jan ten Steene. De zes heren nemen de grootste rollen voor hun rekening.

Zaterdag 15 januari wordt de première in het gemeenschapscentrum de Warande opgevoerd. Een dag later volgt in eigen huis nog een voorstelling. Daarna gaat de club met 'Maar verlos ons van het kwade' op tournee in de regio.

Vrijdag 21 en zaterdag 22 januari zijn er twee voorstelling in de Halle in Axel. Zaterdag 29 en zondag 30 januari staat het gezelschap op het podium van Den Dullaert in Hulst. De avondvoorstellingen beginnen om 20.00 uur. De aanvang van de matinee-uitvoering op 30 januari is 14.30 uur. Kaarten zijn à 7 euro in de voorverkoop te bestellen via www.toneelsteen.nl.

Terug