Een jaar oude
amateur toneelvereniging
uit Sint Jansteen
Zeeuws-Vlaanderen

BN/De Stem - dinsdag 20 september 2005

Feest Tekst Kwijt met muziek en toneel

Door Wilma Valk


Dinsdag 20 september 2005 - HOOFDPLAAT – Een miss-verkiezing in een bejaardentehuis, vertolkt door het jeugdtoneel uit Sint-Jansteen was een van de toppers in de feesttent in Hoofdplaat.

De toneelvereniging Tekst Kwijt vierde daar haar twintigjarig jubileum met veel muziek en vooral veel toneel. Naast de jubilerende vereniging voerden bevriende verenigingen uit Terneuzen, Philippine, Waterlandkerkje en SintJansteen korte toneelstukjes op en oogsten veel applaus.

„Het is hier gezellig en er is vooral veel variatie“, aldus een van de toeschouwers.

De sketches werden afgewisseld door optredens van Drums for Nature, een accordeongroep en een dansgroep.

Allen groepen met onder de spelers bewoners uit Hoofdplaat zelf.

Zoals altijd in ’t dûûrp, zoals de inwoners het zelf liefdevol noemen, waren er vooral eigen mensen en oud-Hoofdplatenaren. De tent bij het dorpshuis was de hele middag goed bezet en de bar draaide op volle toeren.

Alleen de fietstocht zaterdagmorgen had te lijden van het slechte weer. „Men moest de route aanpassen en een stukje richting Breskens schrappen door de werkzaamheden aan de rondweg daar. De tocht werd daardoor iets korter, maar gezien de buien was dat niet erg“, wist een van de deelnemers.

Uiteindelijk waren er maar vijftig inschrijvingen. Heel wat meer kwamen er in de vroege avond naar de tent voor de feestavond en de barbecue.


Terug