Een jaar oude
amateur toneelvereniging
uit Sint Jansteen
Zeeuws-Vlaanderen

BN/De Stem - donderdag 9 januari 2003

Toneel Steen pakt uit met 'Ons zusje trouwt'

Van onze correspondent


Donderdag 09 januari 2003 - SINT-JANSTEEN - De toneelvereniging Camere van Rhetorica Sint Jan ten Steene brengt met 'Ons zusje trouwt ... en dan' voor de tweede keer een opvoering in de zaal tussen het publiek.


Het publiek krijgt een avondje lachen met de nodige levenswijsheden voorgeschoteld. Foto: Camile Schelstraete
Twee jaar geleden bracht de club met veel succes 'Nonkel Gaston is dood ... en dan is er koffie.' Hier schoven de bezoekers mee aan de koffietafel met de familie van de Zande na de uitvaart van nonkel Gaston. Sint Jan ten Steene borduurt verder op deze uitvoering.
Zus Lenie en kunstenaar Pierre nodigen nu de mensen uit op hun trouwfeest. Zij zijn na het overlijden van Gaston alleen in het ouderlijk huis achtergebleven. De seniele moeder was thuis niet meer te handhaven en verblijft nu in een rusthuis. Van haar verwachten beide tortelduifjes dan ook zeker geen enkele inbreng op het feest. Maar wie de familie van de Zande nog kent van twee jaar geleden weet dat een familiegebeuren in welke vorm dan ook de nodige verrassingen, hilariteit en verwikkelingen met zich mee brengt. Ook bij deze bruiloft zal het er dan niet anders aan toe gaan. Het publiek krijgt een avondje lachen met de nodige levenswijsheden voorgeschoteld.
Omdat er nogal wat belangstellenden worden verwacht, viert de familie de trouwerij in drie zalen. Het eerste feest vindt zaterdag 18 januari plaats in het gemeenschapscentrum De Warande in Sint-Jansteen. Voordat de party losbarst houdt het bruidspaar eerst een receptie.
Beide genoemde komedies in drie bedrijven zijn geschreven door de Belgische schrijver Luk Gijsbrechts. Negen leden van St.Jan ten Steene tekenen voor de rolverdeling. De regie is voor de eerste keer in handen van Annie Coppieters. Zij wordt bijgestaan door Dany Heylen. Deze Belgische actrice is bekend als Pascale van de t.v. serie FC de Kampioenen.
Na de première volgt zondag 19 januari nog een feestje in De Warande. Hierna trekt de familie van de Zande naar de feestzalen Den Dullaert in Hulst (zaterdag 25 januari) en de Halle in Axel (zaterdag 1 februari). De recepties beginnen telkens om 19.30 uur. Het feest barst om 20.00 uur los.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de genoemde feestzalen en bij de bekende verkoopadressen die telefonisch bereikbaar zijn onder de nummers 0114-316703 en 0114-312491. In Axel kunnen belangstellenden ook nog reserveren bij 0115- 561448.

Terug